OctaFX kini bebas swap: berikut cara ia akan mempengaruhi trader

OctaFX memutuskan untuk menyingkirkan swap—bayaran yang dibayar oleh trader kerana membiarkan pesanan mereka dibuka semalaman. Berikut adalah cara ia akan memberi kesan kepada pelanggan broker

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 21 Jun 2022 - Broker global, OctaFX, baru-baru ini mengumumkan bahawa ia telah menjadi bebas swap di semua negara ia beroperasi. Kini trader tidak perlu membayar yuran jenis ini jika mereka membiarkan pesanan mereka dibuka semalaman. Tetapi mengapa mereka membayarnya pada mulanya? Mari kita terokai yuran swap dan mengapa broker mengenakannya.

Dagangan forex biasanya mencadangkan penggunaan leveraj untuk membuka kedudukan yang lebih besar yang boleh menjana keuntungan yang lebih tinggi. Oleh kerana menggunakan leveraj adalah cara meminjam wang daripada broker, trader perlu membayar faedah apabila pesanan mereka dibuka lebih lama daripada satu hari. Swap adalah cara untuk mengenakan bayaran ini.

Yuran swap bergantung kepada perbezaan kadar faedah di antara mata wang dalam pasangan, yang dikenali sebagai kadar swap. Swap dikira berdasarkan sama ada pesanan adalah singkat atau panjang dan kebiasaannya dikenakan pada waktu tengah malam. Pada malam Rabu, trader perlu membayar swap hujung minggu tiga kali ganda saiz biasa. Mereka kebanyakannya menggunakan strategi intraday untuk mengelakkan daripada membayar swap, yang menyempitkan pengalaman pelaburan mereka dengan ketara.

Yuran swap kadangkala boleh—walaupun agak jarang—dibayar kepada trader. Bagaimana? Jawapannya adalah dalam kadar swap, yang kadangkala boleh menjadi positif, asalkan kadar faedah satu mata wang adalah negatif.

Formula untuk mengira bayaran ini adalah seperti berikut:

Swap = (lot * mata panjang atau singkat* saiz mata)

Mari kira swap untuk salah satu pasangan mata wang yang paling popular, EURUSD. Jika trader membuka pesanan EURUSD panjang dengan 10,000 unit dan menutupnya pada hari berikutnya, swap adalah:

(0.1 * –5.616 * 1) = –0.56 USD

Dikenakan setiap hari, yuran swap biasanya akan semakin terkumpul dan menjadikan dagangan kurang menguntungkan. Untuk meningkatkan peluang pelaburan untuk pelanggannya, OctaFX memutuskan untuk menyingkirkan swap. Yuran ini tidak lagi akan menghentikan trader daripada menggunakan strategi jangka sederhana dan jangka panjang dalam pasaran kewangan. Mereka kini boleh memegang seberapa banyak pesanan yang mereka mahukan untuk selama mana yang mereka mahukan dan tidak dikenakan sebarang bayaran swap.

Mengenai OctaFX
adalah sebuah broker global yang menyediakan perkhidmatan perdagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Ia menawarkan segala-galanya yang diperlukan untuk seseorang mencapai matlamat pelaburan mereka, menyediakan syarat terbaik yang telah digunakan oleh 7.5 juta pelanggan di seluruh dunia.

Syarikat ini terlibat dalam rangkaian kebajikan dan kemanusiaan yang komprehensif, termasuk memperbaiki infrastruktur pendidikan, projek bantuan notis pendek, dan menyokong komuniti setempat dan perusahaan kecil hingga sederhana.

Selain itu, OctaFX juga telah memenangi lebih daripada 45 anugerah sejak penubuhannya, termasuk anugerah 'Broker Forex Terbaik Asia' 2021 dari Global Banking & Finance Review dan anugerah 'Broker ECN Terbaik' dari World Finance.

#OctaFX

OctaFX

Finance

21 Jun 2022

#Business & Finance #Business

30 September 2022

Uncertain times call for trustworthy companies: What about OctaFX?

#Business & Finance #Advertising, Marketing & Public Relations

23 September 2022

International Business Magazine’s latest praise: OctaFX becomes 2022’s Most Secure Broker in Indonesia

立即聯繫 Media OutReach