OctaFX dan Ideas Academy bekerjasama untuk pendigitalan pusat pendidikan di MalaysiaOctaFX dan Ideas Academy bekerjasama sekali lagi untuk memajukan pendidikan di Malaysia. Kali ini, mereka berpadu tenaga untuk pendigitalan pusat pembelajaran pelbagai untuk pelarian dan pelajar kurang berkemampuan.

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - Media OutReach - 30 May 2023 - Broker antarabangsa OctaFX dan organisasi pendidikan Ideas Academy telah bekerjasama sekali lagi. Inisiatif bersama ini bertujuan untuk pendigitalan banyak pusat pendidikan untuk pelarian dan pelajar kurang berkemampuan di Malaysia untuk membantu mereka cemerlang dalam pembelajaran.

OctaFX.jpg

Sekarang ini, Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR) mengawasi lebih daripada 153 pusat pendidikan yang memenuhi keperluan individu kurang berkemampuan, terutamanya pelarian muda. Kebanyakan mereka kekurangan perisian dan kurikulum berstruktur yang diperlukan yang dapat menambah baik kualiti pendidikan dan menyumbang kepada kejayaan akademik pelajar. Ideas Academy menyasarkan untuk menyediakan pusat-pusat tersebut dengan pakej perisian penting dan kurikulum dalam talian selama dua tahun.

Pakej digital semua dalam satu ini akan termasuk perisian berikut:

Sebagai tambahan kepada pendigitalan pusat pendidikan, OctaFX dan Ideas Academy juga akan mengadakan bengkel celik kewangan untuk pelajar kurang berkemampuan. Ini akan menyediakan mereka dengan ilmu asas kewangan peribadi yang mereka dapat gunakan untuk menambah baik situasi kewangan mereka.

Pendidikan sentiasa menjadi salah satu nilai teras kami, dan ia amat penting kepada kami untuk memberi sumbangan dalam cara paling berkesan. Kami berbesar hati kepada Ideas Academy untuk berpeluang mengambil bahagian dalam projek ini sebagai salah satu penaja dalam membantu meningkatkan pendidikan untuk pelajar kurang berkemampuan di Malaysia, komen pejabat media OctaFX.

Berikut merupakan kata-kata wakil Ideas academy tentang kolaborasi ini: 'Projek ini adalah satu peluang unik untuk memajukan pendidikan di Malaysia, dan kami berterima kasih kepada OctaFX untuk sokongan yang amat dihargai untuk inisiatif ini. Kami berharap untuk dapat menyediakan pusat-pusat pendidikan dengan perisian dan program pembelajaran!'

Ia akan menjadi kolaborasi kedua kami dalam memajukan pendidikan di Malaysia. Baru-baru ini, OctaFX menaja yuran peperiksaan kurikulum IGCSE Cambridge untuk pelajar di Malaysia di bawah bimbingan Ideas Academy.Hashtag: #OctaFX

發行人全權負責本公告的內容
Tentang OctaFX
adalah broker antarabangsa yang menyediakan perkhidmatan dagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Syarikat terlibat dalam rangkaian inisiatif amal dan kemanusiaan yang komprehensif, termasuk penambahbaikan infrastruktur pendidikan dan projek bantuan notis pendek yang menyokong komuniti tempatan.

Tentang Ideas Academy
Ideas Academy yang berpangkalan di Kuala Lumpur aktif dalam bidang menambah baik dan meningkatkan taraf pendidikan sejak 2012. Mereka pakar dalam bekerja dengan kanak-kanak yang kurang bernasib baik, termasuk mereka yang mempunyai latar belakang pelarian.

Orang-orang yang memacu Ideas Academy ke hadapan percaya kepada 'Pendidikan untuk Semua'. Adalah menjadi misi mereka untuk memastikan bahawa setiap kanak-kanak berumur antara 12 dan 18 tahun mendapat asas pendidikan menengah yang kukuh. Dengan melindungi ini, mereka menggalakkan diri untuk menjadi yakin, bertanggungjawab, proaktif, dan penyayang. Ideas Academy bertekad menjadi tenaga untuk pendidikan maya berkualiti tinggi dan berpatutan—digabungkan dengan kelas fizikal untuk pelajar di Kuala Lumpur.

來源:

OctaFX

類別:

CryptoCurrencies

發佈於

30 May 2023

過去的新聞稿

更多

聯繫 Media OutReach Newswire

立即聯繫我們