Koperasi Tentera Malaysia (KATMB) Melantik Affiniti Sebagai Perunding Penjenamaan untuk Transformasi ke Bank Kredit Koperasi Angkatan Tentera MalaysiaSINGAPURA - Media OutReach - Jun 15, 2015 - Berpangkalan di Singapura agensi penjenamaan Affiniti telah dilantik sebagai perunding penjenamaan untuk Koperasi Angkatan Tentera Malaysia Bhd (KATMB), kerana ia menjadikan transformasinya dari bank kredit koperasi Angkatan Tentera Malaysia menjadi satu koperasi.

 

Affiniti akan menerajui usaha keseluruhan penjenamaan dan pemasaran, yang termasuk nama baru bank koperasi, cerita jenama dan strateginya. Tambahan, agensi itu juga akan bertanggungjawab untuk arah tuju visual semua aset penjenamaan. Selepas pertempuran yang mengambil tujuh bulan terhadap agensi-agensi multinasional ditubuhkan, projek itu akhirnya dianugerahkan kepada Affiniti.

 

Dengan aset berjumlah RM3 bilion pada 31 Disember 2014, KATMB kini menawarkan pinjaman peribadi, insurans dan produk Ar-Rahnu (pembiayaan gadai Islam) di kalangan 152,000 ahli dan bercita-cita untuk menjadi sebuah bank koperasi sepenuhnya pada hujung tahun 2015 .

 

"Ia adalah satu penghormatan dan hak istimewa untuk menjadi sebahagian daripada transformasi KATMB ke dalam sebuah bank koperasi," kata Marvin X. Das, Rakan Kongsi Pengurusan Affiniti. "Peluang seperti ini sukar didapati dan kami teruja untuk bekerjasama dengan jawatankuasa di KATMB untuk menyegarkan cerita jenama mereka, yang sudah pasti akan meletakkan mereka di arah tuju transformasi yang berjaya."

 

Brig. Jeneral Dato 'Ahmad Zahudi Salleh (B), Ketua Pegawai Eksekutif KATMB, menambah: "Projek Transformasi ini akan mewujudkan satu titik perubahan dalam sejarah jenama Koperasi Tentera. Kami melantik Affiniti kerana mereka berkongsi keghairahan kami melalui strategi kreatif mereka dalam membantu kami membentuk strategi jenama untuk bank koperasi yang baru. Kami berharap perjalanan kami ke dalam industri perbankan dan bersyukur kerana mempunyai rakan kongsi yang bersemangat seperti Affiniti. "

 

Logo Syarikat

http://release.media-outreach.com/i/Download/2991

Mengenai Affiniti Affiniti adalah penjenamaan strategik dan agensi kreatif. Dengan kehadiran di Singapura dan Malaysia, Affiniti pakar dalam membantu organisasi mencipta nilai dan mempercepatkan pertumbuhan melalui penjenamaan khusus mereka dan inisiatif yang kreatif. Dengan pasukan yang sangat bersemangat, agensi telah menerajui banyak kempen penjenamaan semula. Portfolio yang luas mereka termasuk pelanggan antarabangsa seperti Dell Komputer, Philip Morris, Standard Chartered dan jenama Asia yang terkenal seperti Papparich dan Country Garden.

發行人全權負責本公告的內容
來源:

Affiniti

類別:

Advertising & Marketing

閱讀:

English

發佈於

15 Jun 2015

過去的新聞稿

聯繫 Media OutReach Newswire

立即聯繫我們